Meeste hoofdrolspelers bekend!
9 juni 2016 door Remco Kriek


Na de aankondiging van twee hoofdrollen eerder in april, is het een aantal weken stil geweest rondom de Nederlandse versie van The Lion King.

Op het internet waren wel geruchten over de rollen van Timon en Pumbaa, welke vervuld zouden worden door Steve Beirnaert en Kobe van Herwegen. Deze geruchten blijken nu feiten, want de officiëlie site van The Lion King is geupdate. Niet alleen de rollen van Timon en Pumbaa zijn hier bekend gemaakt, maar ook vrijwel elke andere rol, behalve die van Mufasa en Sarabi.

Maar waar kennen we al die acteurs ook alweer van?

Steve Beirnaert studeerde Dramatische Kunst aan de afdeling kleinkunst van de Studio Herman. Hierna was hij te zien in een aantal producties, waaronder ook al de Disney musical Marry Poppins, waar hij de rol van Jonathan Been vertolkte. Ook speelde Steve de rol van Lefou in de Vlaamse versie van Beauty and the Beast.

Metgezel Pumbaa wordt gespeeld door Kobe van Herwegen, wie vooral bekend is geworden vanwege zijn rol als David Vercauteren in de populaire Ketnetserie Spring. Ook was Kobe presentator op deze zender.

Na Ketnet ging Kobe werken voor Studio 100 in een meer creatieve functie.

De bedoeling was dat Kobe vanaf Kerst 2015 de rol van Lumière zou gaan vertolken in Beauty en de Beast, maar deze productie werd toentertijd voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Het gevaarlijke, maar oliedomme hyena drietal Banzai, Shenzi en Ed gaan vertolkt worden door Juliann Ubbergen, Naomi Webster en Maarten Smeele.

Juliann Ubbergen is o.a. bekend vanwege zijn rol als Marcel Keizer in Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard. Voor de serie Het Huis Anubis heeft hij ook samen met de rest van de hoofcast een single opgenomen.

Tevens sprak Julian ook de stem in van Wasabi, een personage uit de Disney animatiefilm Big Hero 6.

Fans van het programma The Voice of Holland zullen Naomi Webster hiervan herkennen. Zij nam deel aan het zesde seizoen van dit programma en zong ook in achtergrondkoren voor Charly Luske en Rafaëla Paton.

Zanger en acteur Maarten Smeele kruipt in de huid van Ed. Eerder was al te zien als Alternate Frankie Valli in de Nederlandse versie van Jersey Boys en de indrukwekkende musical Ordinary Days.

Barry Beijer, wie de rol van Zazu gaat vertolken, was eerder al te zien in de Disney musical The Little Mermaid (Nederlande versie) als Slijmjurk.

Ook speelde Barry, net als collega Maarten Smeele, in de Nederlandse versie van Jersey Boys. Barry speelde hierin de rol van Bob Crewe. The villain in The Lion King, Scar, zal worden neergezet door Jorrit Ruijs. Jorrit speelde o.a. in grote producties als Hair, Ciske de Rat en Soldaat van Oranje. Tevens was Joris te zien in een aflevering van Flikken Maastricht.

Voor Gugwana Dlami is de rol van Rafiki absoluut geen onbekend terrein, want zij vertolkte de rol tijdens op Westend, tijdens de Amerikaanse tour, in Singapore en tijdens een tour door het Verenigd Koninkrijk. Hiermee kun je Gugwana bijna een oude rot in het vak noemen. In een interview met het Britse Daily Record heeft ze aangegeven de rol met veel plezier te vertolken, ook al speelt ze Rafiki al vele jaren.

Samen met de al eerder bekendgemaakte acteurs Gaia Aikman en Naidjim Severano, die de rollen gaan vertolken van Nala en Simba, lijkt de cast bijna compleet.

Daarmee rest nog de vraag: wie gaan de rollen spelen van Mufasa en Sarabi?


We horen graag jouw reactie op dit nieuwsartikel!

Naam:


Reactie:

 


Medewerkers
Contact
Credits


Abonneren via iTunes


 
   
YouTubeInstagramTwitter Facebook ReactiesPodcastCastShow Nieuws