Wie gaat Rafiki spelen?
13 april 2016 door Remco Kriek


In 2004 werd de rol van Rafiki vertolkt door Nomvula Dlamini, een actrice afkomstig uit Zuid-Afrika.

Ook andere castleden werden van ver gehaald om in Nederland rollen te spelen in The Lion King.

Maar wat is hiervan het voordeel? Je moet de acteurs en actrices van ver halen en vervolgens ook huisvesten voor de duur van de musical.

Opvallend in de musical is het gebruik van Zulu, ook wel bekend als klik-Afrikaans. Deze taal lijkt, in tegenstelling tot veel andere talen, bijna onmogelijk om aan te leren, aangezien er naast de voor ons bekende klanken, ook gebruik wordt gemaakt van, met de mond gemaakte, klikgeluiden.

Het gebruik van de Zulu taal maakt de zoektocht naar een actrice voor Rafiki een stuk lastiger.

Een actrice over laten komen uit Zuid-Afrika zou uiteraard wederom een optie kunnen zijn, maar een brandende vraag die tot op dit moment nog niet beantwoord is: krijgt The Lion King weer een gigantisch budget vergelijkbaar met 2004, of spelen bezuinigingen vandaag de dag een grote rol in musicalland en worden er consessies gedaan op de kwaliteit van de show?

We horen graag jouw reactie op dit nieuwsartikel!


  15 april 2016 door Robin Hanssen

Ik heb onlangs gevraagd aan de facebook pagina van TheLionKingNL, er stond dat er wel Zuid Afrikaanse gingen meedoen maar de hoofd en bij rollen waren nog niet bekend... Plus Amandla Mandela, speelt momenteel in Het DelaMar theater te Amsterdam, en heeft momenteel Zuid Afrikaanse castleden. Zou me niets verbazen als die overkwamen naar The Lion king. Tevens, jammer dat we na de stop van The Lion King niets meer hebben gehoord van Nomvula Dlamini, ze was namelijk fenomenaal! Optredens van haar en de eerste nederlandse cast zijn trouwens te bekijken via de volgende links: web.avrotros.nl/cultuur/musical/player/tcm8_245378/ en nr. 2 web.avrotros.nl/cultuur/musical/player/tcm8_252230/

Naam:


Reactie:

 


Medewerkers
Contact
Credits


Abonneren via iTunes


 
   
YouTubeInstagramTwitter Facebook ReactiesPodcastCastShow Nieuws