Welk decor komt naar Scheveningen?
13 april 2016 door Remco Kriek


Het is natuurlijk fantastisch nieuws dat The Lion King terugkeert naar het AFAS Circustheater in Scheveningen, maar we blijven nog wel met de vraag zitten: in welke vorm?

In 2004 zagen we The Lion King voor het eerst in Scheveningen en hiervoor werd groots uitgepakt.

Niet alleen hebben we een musical gekregen van groots formaat, maar tevens onderging het Circustheater een grondige verbouwing vanwege het 100-jarige bestaan.

Na de verbouwing werd het The Lion King decor opgebouwd naar evenbeeld van de Broadwayversie, inclusief de elementen die sierlijk uit het podium omhoog komen. Dit decor zien we graag terugkomen in oktober, maar gaat dit wel gebeuren?

Toen in 2006 voor de laatste keer het doek viel voor The Lion King, verhuisde het Nederlandse decor naar Parijs voor de Franstalige versie van de musical. Inmiddels is de Franse versie al een tijdje gestopt, maar we hebben geen idee waar het decor momenteel gebruikt wordt of opgeslagen is.

Nu is er nog een andere mogelijkheid voor Scheveningen: de tourversie. Deze versie van het decor wijkt niet eens veel af van de volledige versie, maar mist wel de elegantie van de decorstukken die uit het podium omhoog liften.

Op dit moment valt er niet veel op te zeggen, maar het is zeker interessant om te weten of er momenteel een volledige versie van het The Lion King decor niet gebruikt wordt en ergens op de wereld opgeslagen staat.


We horen graag jouw reactie op dit nieuwsartikel!


  17 april 2016 door Robin

Update: dit najaar gaat Lion King van start in San diego. Vorige keer was het de Broadway versie. Verder loopt de kaartverkoop denderend in madrid. Denk dat we het decor van de Australiƫ krijgen. Gebaseerd op de tourversie. Maar dan met de kantelende vloer erbij.  15 april 2016 door Robin Hanssen

"Op dit moment valt er niet veel op te zeggen, maar het is zeker interessant om te weten of er momenteel een volledige versie van het The Lion King decor niet gebruikt wordt en ergens op de wereld opgeslagen staat".

ik wil hier nog eventjes op in gaan: Dat lijkt me best het geval. Momenteel spelen er 6 producties van The Lion King wereldwijd. hier even een volgorde met bijhorend decor:

-New York - broadway opvoering
-Londen - Broadway opvoering
-Hamburg - Broadway opvoering
-Mexico City - Tour versie
-Madrid - tourversie
-Tokyo - Broadway opvoering
-Shanghai - broadway opvoering


zoals je ziet staan, de producites uit New York, London, Tokyo en Hamburg, al een hele tijd te spelen, terwijl er onlangs best veel producties van The Lion King geweest zijn. Vergeet trouwens niet dat Joop van den Ende samen met toenmalig president Umbeki, de productie naar zuid Afrika heeft gebracht in 2007 en een jaartje later in Parijs. beide hadden het originele Broadway decor. Een daarvan zal vast nog wel in de opslag staan. ShangHai is namelijk de laatste versie- met het Broadway decor- die er bij is gekomen. Maarja... Laten we hopen dat Albert Verlinde het durft!  15 april 2016 door Robin Hanssen

Ik ben ben er bang voor! Momenteel loopt het niet bepaald lekker in het AFAS Circus Theater. Laten we eerst beginnen met een aantal feiten:
-El Rey Leon, de spaan versie in Madrid speelt tot 11 september. [nog niets bekend of ie doorspeelt]
-die bovengenoemde productie is van Stage Entertainment. En het decor is gelijk aan het Amerikaanse tourdecor.
-Eerdere prodcuties na Tarzan, hadden decors die of versimpeld waren of gebaseerd waren op een touring decor.
Met onder andere: "Marry Poppins, Billy Elliot, en Sister Act en ook Beauty and the Beast wordt opgevoerd in de Europese tourversie.
-onlangs is er ook een versie gestopt in Australiƫ. En het decor was gelijk aan het Tourdecor.

Dit zijn redenen waarom ik denk, dat we niet het originele decor krijgen. LET WEL: ik ben geen medewerker van Stage Entertainment, en weet niets.
Zelf zou ik het jammer vinden. Zoals in het artikel staat aan gegeven je haalt de elegantie volledig weg.
Ik weet wel dat er in dit bericht: http://www.musicalworld.nl/actueel/lion_king_stopt_definitief, staat dat de decors vanuit NL naar Frankrijk zouden gaan, voor de versie in Parijs. En nu berust mij de vraag: waar zou dat decor heen zijn. Ik bid en smeek echter voor het originele broadway decor....Maar je weet het maar nooit met Albert Verlinde aan het roer....

Naam:


Reactie:

 


Medewerkers
Contact
Credits


Abonneren via iTunes


 
   
YouTubeInstagramTwitter Facebook ReactiesPodcastCastShow Nieuws